Çim Ekimi Nasıl Yapılır?

Çim ekilecek toprağın nasıl olması gerektiği hakkında sizinle daha önce gerekli bilgileri paylaşmıştık.

Çim Ekilecek Toprak Nasıl Olmalıdır? Tıkla ve Öğren!

O zaman sıra çim ekim işleminde! Ancak bundan önce hangi zamanda çim tohumlarını ekmemiz gerektiğine göz atmalıyız.

Çim Tohumları Hangi Aylarda Ekilmeli?

Çim tohumları mevsim olarak genelde Nisan, Mayıs yada Eylül, Ekim aylarında ekilmelidir. Bu aylarda yapacağınız ekim işlemi diğer aylara nazaran son derece faydalı olacaktır.  Yaz dönemlerinde çim ekim işlemini yapmaya kalkışmayın. Bu zamanlarda yoğun sıcaklar olduğundan tohumun yeşermesi için ihtiyaç duyacağı nem ihtiyacı yeterli olmayacaktır. Ayrıca yaz döneminde karıncalarında fazla olması ve tohumları yemelerinden dolayı ekim işleminiz büyük oranda başarısız olacaktır.

Sıra Çim Ekimi İşleminde!

Çim tohumlarını hazırlamış olduğumuz toprağımızın üzerine belli bir oranda serpiştiriyoruz.

Nedir Bu Oran?

Uzmanlar, çim tohumlarının 1 metrekareye 60 gram düşecek şekilde ekilmesinin uygun olduğunu söylüyor. Çim alanının tutarlı olması için tohumların heryere eşit şekilde serpiştirilmesi gerekir. Tohumun çok atılması bazı çim gruplarının boğulmasına neden olacağı gibi seyrek tohum yapılması da sonradan ara bir ekim çalışması yapmanıza neden olacaktır.

Silindir İşlemi Atlanmamalı!

Evet, çim tohumlarımızı eşit aralıklarla toprağımıza serptik. Toprak ile hayvan gübresi yada torf  karışımını, tohumların üzerine 1-2 cm kalınlığında olacak şekilde serpiyoruz. Silindir ile toprağımızı düzleştirip, sıkılaştırıyoruz. Silindir işlemi, tohumumuzun alt toprak ve karışımımız arasında iyice yerleşmesini sağlayarak, çimlerimizin daha rahat çıkmasına imkan verecektir.

Yağmurlama Sistemi Sulamı İçin En Doğru Adımdır

Silindir işlemini bitirdikten sonra sulama işlemini yapmamız çok önemlidir. Yağmurlama sistemi şeklinde sulama yapmalıyız. Çimler bu sulama şeklini çok sever. İlk verilecek su özellikle tohumun canlılığını koruması ve kurumaması adına yararlı olacaktır. Yeni tohum ekimlerinde toprağımızın üst tabakası 2-3 hafta boyunca mutlaka nemli şekilde kalmalıdır. Sulama işlemleri için ya sabahları erken saatleri yada akşamları geç saatleri tercih etmeliyiz.

Evet, çimimiz için gerekli olan toprak bakımımızı yaptık. Üzerine çim tohumlarımızın ekim işlemini de yapıp, güzelce düzenli olarak sulamalarını gerçekleştirdik. Çimlerimiz yavaş yavaş çıkmaya başladı.

Peki, çimlerimizin bakımını nasıl yapacağız? Tıklayın ve öğrenin.

Onları hangi çim biçme makinasıyla biçeceğinizi dair sorularınız varsa, bu soruların cevabı için de "Çim Biçme Makinaları" bölümüne göz atabilirsiniz.

Daha Önceki İlgili Yazılar

 

Bizden ve birbirinden zengin içeriklerimizden haberdar olmak için sizi Facebook sayfamıza davet ediyoruz.